News and stuff

PODCAST ! 

Together with Jens Rasmussen I've created a podcast about great jazz albums. It's really good, if your either a jazz nerd, or someone, who'd like a guided tour into the wonderful world of jazz.

Be warned though, the podcast is in Danish.

Find JazzKOnversationer on Spotify, Podimo or Applepodcast

Everything's Gonna Be Alright 

Been digging through old sheet music, and found this one, my only successful attempt at writing a 12 bar blues theme (turned out I needed 13 bars). Enjoy. Recorded under lockdow January 24th 2021.

Lots of Theater news ! 

My music for theater and dance is out there !

Åben Dans' new and wonderful dance performance for pre-school children and their grown ups - "Hvad er det?" ("What's That ?"), premiered this Saturday 12th. Take your kids or grand kids for a beautifully warm experience "Hvad er det?"

3 (three!) performances from the hands and pen of Jacques Matthiessen and Passepartout Theater Production
can be experienced at Horsens Theater Festival 18th-20th of September - puppet versions of Shakespear's "King Lear", "Romeo & Julliet" and "Othello".

 

Om at stjæle 

OM AT STJÆLE 
Jeg er komponist. 
Når jeg sidder og stirrer på det blanke stykke nodepapir, forekommer det at være et vindue, der vender lige ud til både en afgrund af allerede eksisterende musik (egen og andres (bedre)), og til et himmelrum af uendelige muligheder. Begge steder er lige intimiderende og lammende. 
For at undgå lammelsen, vender jeg mig mod den eksisterende musik, tager jeg tyren ved hornene,  og bruger den til at tage afsæt fra (bedste forsvar er et angreb) - jeg stjæler fra den. 

Kompositionprocessen (som en hvilken som helst anden kreativ proces) er en mærkelig blanding af store mængder konkret rugbrødsarbejde og få intuitive beslutninger. Det første er besværligt og langsommeligt, det andet optræder i lynsnare, uforudsigelige glimt undervejs i processen. 
Det går ikke at starte med den guddommelige inspiration (intuition). 
Derfor tager jeg i stedet fat i konkrete elementer - f.eks. et groove jeg har hørt i ét nummer, kombineret med en arrangements-idé fra et andet. Så har jeg så at sige lagt gangbrædder ud over den gyngende mosegrund. Herfra kan inspirationen i ny og næ lede mig i overraskende retninger. 
Jeg kan i de aller fleste af mine kompositioner pege nøjagtigt på hvor jeg har lagt hvilke brædder og hvorfra jeg har stjålet dem. 
Det er en af de ting jeg vil fortælle om ved DJBFA-netværkets Bag Kompositionen’s arrangementet i Promus i Aarhus torsdag d. 24. oktober kl 17-19, hvor jeg er hovedperson. Her vil deltagere således bl.a. kunne lytte til både de bestjålne værker og til dem der blev resultatet af tyveriet.
Information om arrangementet